Godišnji koncert Kulturno umjetničkog društva „Čajavec”

U nedjelju, 22.12.2019. godine, sa početkom u 19:00, u Narodnom pozorištu Republike Srpske, Kulturno umjetničko društvo „Čajavec” će održati godišnji koncert pod nazivom „Oro se vije kraj manastira”.

Koncept koncerta je tematskog karaktera, kojim se ujedno i obilježava proslava 800 godina Svetosavlja i autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve.

Program je posebno pripremljen i prilagođen tematici koncerta, a imaćete priliku da vidite i premijerno izvođenje dvije nove koreografije, kao i neke koreografije koje se nisu dugo vidjele na sceni” ističe umjetnički rukovodilac Ljubiša Udovičić.

Igra i pjesma, protkana duhom našeg naroda i scenskim prikazom običaja i tradicije, kulturno-umjetničko društvo „Čajavec” na poseban način predstavlja na sceni. Energija igranja, vokalno umijeće, igračka preciznost, tačnost stila narodne igre, bogatstvo narodne nošnje, samo su neke od obilježja „Čajaveca” što ga svrstava među najbolje ansamble regiona. Osvajanjem prvog mjesta na prethodnim smotrama folklora u organizaciji SAKUD-a Republike Srpske, Čajavecu je omogućeno učešće na Evropskoj smotri srpskog folklora, koje se sljedeće godine održava u Parizu (30-31. maja 2020. godine).

Ovaj koncert predstavlja krunu uspješnog postojanja 67. godina i aktivnog rada KUD-a ‘Čajavec’.