Glumica Mia Begović na turneji u Banjaluci i Prijedoru

Poznata jugoslovenska i hrvatska glumica Mia Begović prvi put dolazi u Banjaluku sa čuvenom predstavom "Sve što sam prešutjela", koja će biti izvedena u Gradskom pozorištu "Jazavac" 29. septembra. Dan kasnije, 30. septembra, predstava će biti izvedena u Pozorištu Prijedor.

"Sve što sam prešutjela" je svojevrsna ispovijest glumice u kojoj publiku vodi kroz svoj život, govoreći o usponima i padovima, ljubavi, rastancima i gubicima, ali i o najvećim životnim i profesionalnim radostima.

Predstava je praizvedbu doživjela na sceni Pozorišta "Vidra" 2017. godine i predstavlja, kako glasi opis, presjek života i rada slavne glumice iz perspektive žene, majke, prijateljice, jedne od mnogih koje će se u ovoj predstavi prepoznati.

Reditelj predstave je nagrađivani Ivan Leo Lemo.

Mia Begović je već 20 godina član Kazališta "Kerempuh" iz Zagreba, a u svojoj bogatoj karijeri snimala je u svim državama bivše Jugoslavije. Ostvarila više od 60 uloga, a publika je naročito pamti po rolama u serijama "Vila Marija", "Zabranjena ljubav", "Ponos Ratkajevih", "Tata i zetovi".

Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja, od kojih posebno treba izdvojiti nagradu "Afrodita", koju je 1986. godine dobila za najpopularniju glumicu Jugoslavije, nagradu "Histrion" za poseban doprinos glumi 1996. i 1998. godine i nagradu "Orlando" Dubrovačkih ljetnih igara 2014. godine, prenose Nezavisne. 

Organizator gostovanja je agencija "Venturo" Banjaluka, a karte se mogu kupiti u Gradskom pozorištu "Jazavac" i Pozorištu Prijedor.