Fudbaler vozio 200 km/h i usmrtio četvorogodišnjeg dječaka

Tužilaštvo u Nizozemskoj traži 3,5 godine zatvora za fudbalera Raija Vloeta (27) koji je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo četvorogodišnji dječak.

Fudbaler, koji trenutno nosi dres ruskog Urala, u novembru 2021. godine izazvao je tešku saobraćajnu nesreću na auto-putu.

On se velikom brzinom, oko 200 kilometara na čas, zabio u zadnji dio vozila u kojem se nalazila četveročlana porodica, roditelji i dvoje djece. Nažalost, nesrećni dječak je podlegao teškim povredama u bolnici.

Vloet je priznao da je popio dvije- tri čaše na zabavi, a onda sjeo u vozilo:

Bio sam na zabavi u Amsterdamu, još uvijek je bila korona, zabava je ranije završila. Trebao sam provesti noć u Amsterdamu, ali donijeli smo novu odluku - da idemo u Rotterdam. Bez razmišljanja počeo sam voziti, noga mi je bila na papučici gasa kada sam namještao tempomat i tad se dogodila nesreća - kazao je fudbaler kojem je nekoliko puta glas zadrhtao pred sudom.

Nakon saobraćajne nesreće pregledom je utvrđeno da je Vloet popio dvostruko više od zakonom dopuštene količine alkohola. Osim toga, policiji nije odmah htio priznati da je on sjedio za volanom, piše AD.

Njegovo svjedočenje je uznemirilo majku nesrećnog dječaka, koja je počela vikati na Vloeta: - Kako bismo, zaboga, trebali nastaviti? Sve nam je oduzeto. -

Osim zatvorske kazne, tužilaštvo traži i četvorogodišnju zabranu upravljanja vozilom.

nezavisne.com

Tagovi: