Ekonomisti i pravnici bez grijanja još deset dana

Studenti Ekonomskog, Pravnog, Mašinskog, Tehnološkog i Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci u tople učinioce i amfiteatre ući će tek za desetak dana. Tek tada će biti otklonjeni kvarovi na toplovodnoj stanici koja se nalazi u zgradi Ekonomskog fakulteta.

Iz banjalučke Eko toplane ističu kako uredno isporučuju toplotnu energiju i dodaju da je dotok toplotne energije na primarnom cjevovodu onemogućen na zahtjev predstavnika banjalučkog Univerziteta zbog rekonstrukcije toplotne podstanice.

U Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju kažu da se toplotna podstanica popravlja u okviru projekta „Energetska efikasnost u BiH - dodatno finansiranje“ koji se finansira kreditnim sredtstvima Svjetske banke. Početak radova je, navode u Ministarstvu, kasnio zbog kašnjenja ratifikacije sporazuma u Parlamentarnoj skupštini BiH i Predsjedništvu BiH, odnosno zbog kašnjenja sa formiranjem vlasti na BiH nivou. Zbog toga su radovi počeli u sred građevinske sezone.

„U okviru ovog projekta je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci predviđena zamjena stolarije koja je potpuno dotrajala i u upotrebi je od kada je fakultet izgrađen. Predviđena je i zamjena sistema za grijanje. Ukupna vrijednost radova iznosi 677.197 maraka sa PDV-om“, kazali su u Ministarstvu.

Na Ekonomskom fakultetu i ostalim fakultetima u ovom kompleksu grijanje je bilo veoma loše zbog dotrajale toplotne podstanice koja toplotnom energijom snabdijeva sve fakultete. Zbog toga je odlučeno da se uradi rekonstrukcija zajedničke toplotne podstanice.

„Zbog poštovanja propisanih epidemioloških mjera radovi se odvijaju sporije nego što je planirano. Zbog toga radovi kasne sedam do deset dana u odnosu na planirani početak grijne sezone i ulažu se maksimalni napori da se radovi što prije završe“, kazali su u Ministarstvu.

G. Dakić

Tagovi: