Borac ili Sarajevo, odluka pada danas na Gradskom stadionu

Teško da jedan meč može odrediti šampiona, jer poslije njega ima još 13 kola, no ipak derbi kola Premijer lige BiH, između Borca i Sarajeva koji je na programu danas, nosi epitet utakmice koja definitivno čini prekretnicu sezone. 

Fudbalska Banjaluka je na nogama, na svakom dijelu grada, u kafiću, marketu, na Tržnici, u studenjaku, na Kastelu, priča se o današnjem meču koji je na programu od 16.30 časova. 

Dok bi Bordo tim, koji sa klupe predvodi Vinko Marinović, bio sigurno zadovoljan sa bodom kako bi ostao na liderskoj poziciji, ekipa koju maestralno predvodi Branislav Krunić, nema pravo na alibi, pa već od prvog trenutka krenuće na pobjedu.

Ako ponove igru iz prvog poluvremena sa "Pecare" do toga bi mogli i doći, uz huk sa tribina, a po nekim procjenama u Platonovoj ulici okupiće se najmanje sedam, osam hiljada zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar na svijetu. 

Dok gosti sa "Koševa" najviše vjeruju nevjerovatnom Mersudinu Ahmetoviću, koji je ujedno i najbolji strijelac lige, domaći navijači svoje nade polažu u odlične igre Stojana Vranješa, najnoviju akviziciju Gorana Zakarića, a veliki deficit je izostanak štopera Marka Jovanovića, koji će meč posmatrati sa tribina zbog parnih žutih kartona. 

Branislav Krunić ili Vinko Marinović, Saša Kajkut ili Mersudin Ahmetović, Stojan Vranješ ili Amar Rahmanović, ko je bolji reći će nam teren Gradskog stadiona, a nakon 90 minuta, u mnogome biće nam jasno koliko mogu "crveno-plavi" a koliko "bordo - tim".

SportDC, Miloš Vasiljević